Hoppa till innehåll
bitcoin kurs

Dogecoin kurs (DOGE), diagram, marknadsvärde och andra mätetal

Eftersom priserna på kryptovalutor och intresset för dem fortsätter att stiga kraftigt, flockas investerare till digitala tillgångar med potential för hög avkastning.

I detta sammanhang har Dogecoin kurs (DOGE) blivit ett alltmer populärt val bland handlare som hoppar in i de digitala valutornas värld på grund av dess billiga ingångspunkt och starka likviditet.

Bristande förståelse kring pristrender, diagram och andra mätvärden som är förknippade med DOGE kan dock hindra vissa investerares beslutsprocess. Med detta i åtanke är vi här för att ge en omfattande översikt; från grundläggande definitioner till avancerade beräkningar av marknadskapitalisering – att förstå DOGE är nyckeln om du vill fatta sunda investeringsbeslut!

Dogecoin - Vad är det och hur fungerar det?

Dogecoin (DOGE) är en typ av digital valuta som skapades 2013 som en ”skämtvaluta” på det populära onlineforumet Reddit, med en Shiba Inu doge meme som logotyp.

Nu accepteras den av tiotusentals handlare och kan växlas och lagras säkert som alla andra kryptovalutor. Dogecoin kurs fungerar på samma sätt som de flesta andra kryptovalutor genom att den bygger på blockkedjeteknik för att behandla transaktioner.

Transaktioner verifieras med flera användare som är anslutna över internet och krypteras, vilket möjliggör peer-to-peer-betalningar (P2P) mellan användare utan att gå via större finansinstitut eller behöva tredjeparts mellanhänder för att hantera utbyten. Detta gör dogecoin till ett attraktivt alternativ för dem som söker säkra och pålitliga digitala valutatransaktioner.

Förstå Dogecoin pris, diagram, och marknadskapitalisering

Dogecoin (DOGE) är en kryptovaluta som kom ut på marknaden 2013 och som sedan dess har vuxit sig populär. Dess pris, diagram och marknadskapitalisering är alla representativa för dess inverkan i kryptoområdet.

Faktum är att dogecoin nu är den fjärde största digitala valutan i världen sett till marknadskapitalisering; i skrivande stund är dogecoins 24-timmars handelsvolym över 4,2 miljarder USD.

Denna Bitcoin-avknopps nuvarande pris är 0,0036 USD per dogecoin-token och den dagliga procentuella förändringen är +1,51%. Den kan enkelt följas via dogecoin-prisdiagram som visar hur dogecoin har ökat eller minskat mot andra kryptovalutor eller fiatvalutor under en viss tidsperiod. Dogecoin-diagrammet visar också en exakt projektion av dogecoins marknadskapitalisering baserat på specifika antaganden och statistisk utvärdering.

Huruvida dogecoin kommer att fortsätta att stärkas med tiden återstår att se; men icke desto mindre är det tydligt att förstå dogecoins pris, diagram och marknadskapitalisering är viktigt för att skapa effektiva strategier för kryptohandel nuförtiden.

Dogecoin historia - när lanserades den och hur har den presterat hittills?

Dogecoin har en lång historia som började när den lanserades den 6 december 2013 av två programvaruutvecklare, Jackson Palmer och Billy Markus. De skapade betalningssystemet som ett skämt, men det fick snabbt ett stort online-samhälle och nådde en marknadskapitalisering på över 85 miljarder dollar den 5 maj 2021.

Följande är en tidslinje för de viktigaste händelserna i Dogecoins utveckling:

2013

Dogecoin lanseras av Jackson Palmer och Billy Markus.

6 december 2013

2013

Dogecoin börjar handlas på kryptobörsen till ett pris av 0,00 dollar.

15 december 2013

2021

Marknadskapitaliseringen når över 85 miljarder dollar.

Maj 2021

2021

Dogecoin blir tillgänglig för handel på Coinbase.

Juni 2021

2021

Elon Musk twittrar om Dogecoin, vilket leder till att priset stiger med 400%.

Augusti 2021

2021

Dogecoin blir tillgänglig för handel på PayPal.

November 2021

Att jämföra Dogecoin med andra kryptovalutor

Dogecoin har nyligen blivit berömt och har snabbt blivit ett alltmer populärt samtalsämne bland entusiaster av digitala valutor. Dogecoin (DOGE) är en peer-to-peer-kryptovaluta med öppen källkod. Den släpptes ursprungligen 2013 som ett skämt och vid den tiden var dess dogecoin-kurs nästan försumbar.

Nu har dock dogecoin etablerat sig bland andra kryptovalutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum på grund av sin inneboende decentralisering från statlig kontroll eller inblandning. Därför används dogecoin ofta för inköp på webben som man vill hålla privat och säkert.

Dessutom har dogecoin lägre transaktionsavgifter jämfört med andra kryptovalutor vilket gör den till ett bra val för stora transaktioner.

Andra mått för att utvärdera Dogecoin, till exempel nätverkssvårighet, hashfrekvens och totalt utbud

Dogecoin har fått allt större uppmärksamhet på senare tid, både som investeringsmöjlighet och som valuta. Dogecoin-kursen bestäms av en mängd olika mätvärden som måste beaktas när dogecoin värderas. Förutom dogecoinpriset är andra mätvärden som påverkar dogecoinvärderingen bland annat nätverkssvårighet, hashfrekvens och totalt utbud, som alla har betydande effekter på dogecoinkursen och det totala värdet.

Nätverkssvårighet avser de hårdvaruresurser som krävs för att gruvarbetare ska kunna bearbeta dogecoins över blockkedjenätverket. Hash rate mäter den aktuella gruvkraft som finns i dogecoin-nätverket, medan det totala utbudet anger det maximala antalet doges som kan existera vid en viss tidpunkt. Tillsammans är de alla viktiga mått när man bedömer dogecoins värde, och måste bedömas när man bestämmer en lämplig dogecoin-kurs.

bitcoin kurs

Råd till investerare om hur man får ut det mesta av att investera i Dogecoin

Att investera i Dogecoin kan vara en mycket givande uppgift, men den kommer med sina egna unika risker. Innan du sätter fötterna i blöt med dogecoin, gör din forskning! Det är viktigt att förstå dogecoin kurs och volatilitet så att du kan veta vilka vinster och förluster du kan stöta på. Se till att titta på historiska data för att få en uppfattning om hur dogecoins fluktuationer har påverkat dem som investerar. Kom dessutom alltid ihåg att börja smått och öka dina investeringar när du får förtroende för dogecoins marknadsdynamik. Att följa dessa steg kommer att leda dig på vägen mot att maximera dina dogecoin-investeringar!

Nuvarande växelkurs för Dogecoin

Intresset för dogecoin har ökat kraftigt på senare tid och därmed stiger också dogecoinpriset. Dogecoin är en kryptovaluta som började som en experimentell variant av Bitcoin men som sedan dess har fått sin egen respektabilitet och blivit populär för sin användarvänlighet och låga transaktionsavgifter.

Dogecoin kurs kan förändras dramatiskt från en timme till en annan, så det är viktigt att göra en grundlig undersökning innan du gör några investeringar som har med dogecoins att göra. I och med att dogecoins får allt större betydelse på kryptomarknaden fortsätter dogecoin-kursen att vara av stort intresse för investerare.

Kryptovalutor

Den nyaste kryptovalutan på marknaden

Kryptovalutor

Vilka kryptovalutor finns på marknaden idag? Vi har granskat marknaden

Kryptovalutor

Så snabbt svänger kurserna för kryptovalutorna

Kryptovalutor

Kan man bli framgångsrik genom krytohandel?

Dogecoin kurs i SEK och USD

Dogecoin har snabbt ökat i popularitet bland kryptovalutainvesterare på grund av dess unika inställning till digital valuta. DOGE är nu en av världens mest handlade virtuella valutor, och dess kurs i både svenska kronor (SEK) och amerikanska dollar (USD) har sett betydande uppgångar.

Dogecoin-kursen nådde en all time high på cirka 11 SEK per dogecoin den 20 april 2021 och en topp på cirka 0,37 USD per dogecoin i maj 2021. De som vill handla med dogecoin gör klokt i att se till att hålla sig informerade om hur dessa kurser rör sig, eftersom denna volatila valuta kan stå inför dramatiska förändringar.

DOGE USD-pris under 24 timmar

Kryptovalutan Dogecoin hade en mycket volatil dag på marknaderna, vilket ledde till att priset i USD steg kraftigt. Under dagen steg priset på DOGE/USD från cirka 0,06 dollar upp till en topp på drygt 0,08 dollar innan det sjönk igen i slutet av handelstiden – en vinst på nästan 33 procent!

Handlare som kom in tidigt på denna plötsliga uppgång kan ha gjort en betydande avkastning på bara en dag, och andra investerare hoppas säkert på liknande framgångar inom en snar framtid. Det är en spännande tid för Dogecoin-innehavare, eftersom fler människor blir intresserade av den digitala tillgången och sporrar till ännu större efterfrågan.

Dogecoin kurs utveckling de senaste åren

Dogecoins meteoriska uppgång från en skämtsam kryptovaluta till en seriös aktör på marknaden för digitala tillgångar har fått enorm uppmärksamhet under de senaste åren. Denna finurliga digitala tillgång som skapades av mjukvaruingenjörerna Billy Markus och Jackson Palmer har fått se sin popularitet skjuta i höjden och priset skjuta i höjden sedan introduktionen 2013.

Efter att ha nått en toppnotering på svindlande 0,43 dollar i slutet av förra året har den sedan dess sjunkit till att handlas runt 0,035 dollar – fortfarande exponentiellt mer än sitt ursprungliga värde på bara en bråkdel av en penny. Dogecoin kallas ofta för ”folkets krypto”, eftersom den visar den sanna kraften i den kollektiva tron och entusiasmen bakom kryptovalutor; ingen överraskning att den fortsätter att attrahera både nykomlingar och veteraner inom området!

Hur köper man Dogecoin?

Att köpa Dogecoin är faktiskt ganska enkelt. Det börjar med att du förstår världen av kryptovalutor och dess underliggande teknik. Att investera i dogecoin kan göras på olika sätt, från populära börser till dogecoin-specifika tjänster som en dogecoin kurs.

Dogecoin-kursen ger dig en djupgående förståelse för dogecoin och lär dig hur man köper dogecoin, lagrar dogecoins på ett säkert sätt och handlar på olika dogecoin-marknader. Dessutom lär du dig om investeringsstrategier för dogecoins som hjälper dig att bygga upp din portfölj. Med rätt kunskap om dogecoins har du större chans att göra vinster – spännande tider väntar!

Hur kan jag köpa Dogecoin?

Dogecoin har snabbt blivit ett populärt alternativ för hantering av kryptovalutor och digitala tillgångar, och många vill köpa dogecoin som en del av sina investeringsportföljer.

Lyckligtvis är det relativt enkelt att köpa dogecoin och kan göras genom att använda dogecoin-börser. Innan du gör det rekommenderas dock att du tar en dogecoin-kurs för att få en förståelse för hur dogecoin fungerar och hur det kan användas till din fördel. Med kunskap om dogecoin i handen kommer du att vara bättre förberedd för att fatta välgrundade beslut när du köper dogecoin och drar nytta av potentiella framtida vinster.

2013 – Lanseringen och Shiba

2013 var ett händelserikt år för Japans rymdforskning. Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) sköt upp sin mycket efterlängtade satellit Shiba i omloppsbana. Enligt JAXA:s ingenjörer är Shiba en prototyp för teknikdemonstrationssatellit med ambitioner att tjäna som exempel på framtida satelliter som kan användas över hela världen.

Den har utformats i syfte att testa teknik som elektrisk framdrivning och fjärrövervakning av extrema temperaturmiljöer i rymden. Även om uppdraget inledningsvis hade flera problem, är den framgångsrika uppskjutningen av Shiba en bekräftelse på att framtida projekt snart kan bli möjliga att genomföra. Denna anmärkningsvärda framgång har markerat 2013 som ett minnesvärt år då Japan ytterligare utökade sin utforskning av rymden.

Dogecoin prishistorik

Dogecoin är en kryptovaluta som har funnits sedan den lanserades i december 2013. Den blev snabbt populär i början och fortsätter att ha en hängiven följarskara idag. Dogecoin kurs har upplevt några betydande nedgångar, men också extraordinära toppar under åren.

Några av de mest anmärkningsvärda dogecoin-topparna inkluderar ett all-time high-kurs som sattes i januari 2021 på 0,083745 dollar per dogecoin, samt ett dogecoin-rally 2020 som drev dess värde från 0,0023 dollar upp till 0,085 dollar på bara 6 månader. Medan dogecoins prishistoria förvisso är volatil, verkar dess övergripande bana vara uppåtgående, med dedikerade innehavare som fortsätter att driva dogecoinvärdena högre.

bitcoin kurs

Analys av Dogecoins prishistorik

Att analysera prisutvecklingen för Dogecoin ger en värdefull inblick i den föränderliga karaktären hos marknaderna för kryptovalutor. Dogecoin har upplevt en enorm volatilitet sedan starten 2013, med priser som har stigit och fallit dramatiskt. Trots dessa fluktuationer kan vissa konsekventa trender ses genom Dogecoins prishistoria, såsom en ökning av genomsnittliga låga priser över tid och skarpa korrigeringar som har återfört priserna till nivåer som ligger närmare deras historiska genomsnitt. Att förstå dessa trender kan hjälpa investerare att fatta mer välgrundade beslut om när och hur mycket de ska investera i Dogecoin inom ramen för kryptovalutamarknaderna.

Memes är grunden till DOGE

Memes har tagit världen med storm och fungerar ofta som smarta och humoristiska visuella metaforer. Men få memes har haft samma framgång som DOGE, som har blivit ett världsomspännande fenomen och till och med skapat en egen ekonomi. DOGE, som är ökänt för sin onlinehandel och blomstrande kryptomarknad, tiofaldigades i belopp bara under 2021.

Många tillskriver dess framgång den ursprungliga meme-karaktären, en antropomorfiserad Shiba Inu – som nu finns med på dukmålningar, ryggsäckar, t-shirts och mycket mer! Memets ihärdiga upprepning av ”Doge” har också visat sig vara ett inspirerande mantra för många som bekräftar sig själva; det är verkligen en socialt medveten symbol som till synes inte har några gränser!

Det är tydligt att dessa älskvärda pälsiga ansikten som förgyller våra dagar är mer än bara en viral trend; de skapar en hel kultur som fortsätter att växa och blomstra varje dag.

Faktorer som påverkar priset på Dogecoin

Priset på Dogecoin (DOGE) är starkt beroende av många olika faktorer, inklusive efterfrågan, utbud och handelsvolym. Utöver de traditionella marknadsbaserade influenserna har Dogecoins senaste uppsving i popularitet tillskrivits storskaliga investeringar från stora aktörer som Teslas vd Elon Musk.

På grund av sin decentraliserade karaktär är Dogecoin dessutom sårbar för otaliga externa rörelser, såsom nyheter som har en uttrycklig eller underförstådd effekt på kryptovalutamarknaderna. Makroekonomiska händelser som globala ekonomiska avmattningar och tillgången till växlingstjänster lägger var och en till ytterligare lager av komplexitet när man försöker förutsäga det framtida priset eller trenden för Dogecoin.

Att använda sig av dataanalysverktyg och hålla sig uppdaterad om den senaste utvecklingen i branschen kan hjälpa dem som vill investera i kryptovalutor att fatta mer välgrundade beslut.

bitcoin kurs

Twitter, Discord, Reddit m.m

De sociala medierna växer för varje dag och erbjuder många sätt att engagera sig och nätverka i den digitala världen. Twitter, Discord och Reddit är bra resurser att börja med. Från att skapa en profil och ansluta till kontakter till att delta i samtal och få kontakt med likasinnade - dessa plattformar är fulla av möjligheter till kontakter. Det är dock viktigt att tänka på etikett när man publicerar innehåll eller deltar i diskussioner. Ta hänsyn till andras åsikter och var uppmärksam på eventuella misstolkningar - sträva alltid efter konstruktiva samtal så att alla kan dra nytta av givande engagemang!

Varför skiljer sig priset på DOGE mellan olika kryptovalutabörser?

Priset på DOGE (Dogecoin) kan variera kraftigt mellan olika kryptovalutabörser. Detta kan tillskrivas många faktorer, såsom handelsvolym, utbud och efterfrågan på DOGE, valutapar som handlas och den typ av order som placeras. Om en viss börs till exempel har låg likviditet kan en köp- eller säljorder orsaka en obalans på marknaden som påverkar priset på denna börs.

Dessutom placerar enskilda handlare ofta order med olika priser inom en börs, vilket ytterligare ökar variationerna i prissättningen. Att ta hänsyn till dessa faktorer kan hjälpa investerare att fatta kloka beslut när det gäller handel med kryptovalutor.

bitcoin kurs

Vad kommer DOGE vara värt i framtiden?

Det framtida värdet av Dogecoin är svårt att förutsäga med säkerhet, och åsikterna varierar kraftigt i frågan. Vissa kryptoentusiaster tror bestämt att den optimistiska stämningen kring denna kryptovaluta kan driva den till oöverträffade nivåer, medan andra uttrycker mer måttliga förväntningar. I slutändan kommer dess marknadspris, liksom alla andra digitala valutor, att baseras på utbud och efterfrågan. Därför är den mest förhärskande faktorn för att bestämma det framtida värdet av DOGE vilka regleringsbeslut eller tekniska framsteg som kommer att ske under de kommande månaderna och hur denna utveckling påverkar investerarnas förtroende och investerarnas efterfrågan.

Elon Musk och Dogecoin

År 2021 blev Elon Musk en viktig aktör i Dogecoin-världen. Denna kryptovaluta, som skapades som ett skämt av två mjukvaruingenjörer 2013, sköt i höjden efter att Musks tweets i början av 2021 fick dess värde att skjuta i höjden. Hans inblandning i valutan gjorde bland annat att människor kunde donera Dogecoin för att finansiera ett SpaceX-uppdrag!

Hans stöd för denna nischvaluta resulterade i att miljontals fler människor blev medvetna om och köpte den. Den handlas nu på en all-time high, utan tecken på att sluta sin otroliga uppgång någon gång snart. Trots sina kritiker verkar det som om ingen kan stoppa Elon Musk från att göra en inverkan på Dogecoin-världen.

bitcoin kurs

DOGE-utbud 2017-2020

DOGE-utbudet 2017-2020 var ett treårigt projekt som tillhandahöll klimatkontrolltjänster som värme och kyla till tusentals hem i hela landet. Detta möjliggjordes genom användning av innovativ AirNet-teknik, som kombinerade ett nätverk av trådlösa sensorer med intelligenta styrenheter för energihantering för maximal effektivitet och kostnadsbesparingar. DOGE-anbudet innehöll också toppmodern fältintelligens och analys, proaktivt förebyggande underhåll, teknik för fjärrövervakning och supporttjänster i realtid dygnet runt för att hjälpa kunderna att hålla sig bekväma året runt. Tack vare projektets framgång kan många hushåll nu dra nytta av energieffektiva klimatkontrolllösningar och samtidigt minska sina totala energikostnader.

DOGE-noteringar från 2013 till 2016

2013 fick Dogecoin snabbt rykte om sig på kryptovalutamarknaden som ett roligt och lättsamt alternativ till Bitcoin. Dess lekfulla Shiba Inu-maskot bidrog ytterligare till dess unika dragningskraft och den steg snart i värde.

Under 2014 och 2015 fortsatte Dogecoin att vinna mark och noterades på flera plattformar, inklusive Yahoo! Finance, vilket gjorde det lättare för människor att köpa och handla.

År 2016 hade antalet Dogecoin-listningar fördubblats och myntet hade blivit fast etablerat som en av de viktigaste aktörerna inom kryptosfären. Det förblir ett populärt alternativ både bland erfarna handlare och de som är nya inom kryptovalutor.

Dogecoin-pris och marknadsvärde live

Dogecoin, den meme-inspirerade kryptovalutan, har sett en otrolig ökning av sitt marknadsvärde och pris under de senaste månaderna. Sedan den nådde en lägstanivå på bara 0,003 dollar i januari 2021 ligger dess pris nu nära 40 cent medan den fortsätter att klättra snabbt. Investerare har strömmat till Dogecoin på grund av dess relativt låga ingångspunkt och utsikterna till enorma vinster samt det ökande erkännandet från stora onlineplattformar som Coinbase.

Nu när fler människor blir medvetna om den potentiella avkastningen av att investera i Dogecoin förväntas momentum fortsätta att öka och priserna nå nya tak. För att hålla koll på Dogecoins pris och marknadsvärde live kan investerare använda sig av ett antal sajter som CoinMarketCap eller CoinGecko som ger aktuell information om pris- och volymhandelsdata för kryptovalutor på alla börser.

bitcoin kurs

Dogecoin plånbok - Vilken plånbok ska du välja?

När du väljer en Dogecoin-plånbok är det viktigt att först överväga vilka funktioner användaren söker. Det finns hårdvaruplånböcker för ökad säkerhet, webbplånböcker som är enkla och effektiva för dem som föredrar online-transaktioner, pappersplånböcker som är helt offline samt mobila och stationära plånböcker som ger en balans mellan bekvämlighet och säkerhet. Dessutom kan vart och ett av dessa alternativ ge en rad ytterligare fördelar som integration med börser och andra kryptovalutor. I slutändan, beroende på individuella preferenser samt komfortnivå med online/hardware-teknik, kan beslutet om vilken typ av Dogecoin-plånbok som ska väljas lätt avgöras.

FAQ - Vanliga frågor om Dogecoin kurs
Kryptovalutor

Den nyaste kryptovalutan på marknaden

Kryptovalutor

Vilka kryptovalutor finns på marknaden idag? Vi har granskat marknaden

Kryptovalutor

Så snabbt svänger kurserna för kryptovalutorna

Kryptovalutor

Kan man bli framgångsrik genom krytohandel?

Kryptovalutor

Så uppstod krytpvalutan- detta är historian bakom

Kryptovalutor

Skillnaden mellan Dogecoin och Bitcoin

Kryptovalutor

Är du sugen på att börja investera idag? Detta är kryptovalutan att börja med!

Kryptovalutor

Nybörjarguide: Vi har gjort en guide för dig som vill investera i kryptovärlden

Kryptovalutor

De viktigaste faktorerna som kan påverka värdet av din kryptovaluta

Litecoin

Detta har hänt med Litecoin sedan starten 2011

Litecoin

Senaste nyheterna om Litecoin

Kryptovalutor

Kryptovalutan delar folket i två läger- Vem kommer vinna i framtiden?

Dogecoins värde bestäms av marknaden, precis som de flesta andra kryptovalutor. Det baseras på den kollektiva efterfrågan från köpare och säljare på marknaden, som fluktuerar beroende på aktuella händelser, nyheter och spekulationer.

Elon Musk har redan gjort en positiv inverkan på värdet av Dogecoin genom att twittra om det flera gånger och till och med delta i en skämtsam video på Saturday Night Live. Priset på en kryptovaluta bestäms dock i slutändan av marknadens efterfrågan och spekulation, inte av enskilda individer eller enheter.

Sedan lanseringen 2013 har Dogecoin har haft en enorm tillväxt, och många tror att dess potential för framtida framgång är större än någonsin. Med dess ökande popularitet, mainstream-användning och utveckling av innovativ teknik ser framtiden ljus ut för Dogecoin. Investerare bör hålla ett öga på marknadsnyheter för att kunna fatta välgrundade beslut om sina investeringar.

Dogecoin, liksom andra kryptovalutor, kan användas för att köpa varor och tjänster online. Den kan också bytas ut mot andra digitala valutor eller fiatpengar som t.ex. den amerikanska dollarn. Dessutom använder vissa människor Dogecoin för att donera pengar till välgörenhetsorganisationer eller stödja sina favoritsyften.

Det högsta priset för Dogecoin i svenska kronor (SEK) spårades den 20 april 2021, då det nådde en all-time high på 5.50 SEK. Sedan dess har priset fluktuerat i takt med att efterfrågan och spekulationer har förändrats.

Det lägsta priset för Dogecoin i svenska kronor (SEK) registrerades den 22 augusti 2020 på 0.38 SEK. Sedan dess har det stigit stadigt på grund av ökad efterfrågan och spekulationer.

Dogecoin handlas på en mängd olika börser världen över, inklusive Coinbase, Binance, Kraken, Huobi och Bitfinex. Investerare bör alltid göra sin egen forskning innan de investerar i en tillgång och se till att använda en säker plånbok när de handlar med kryptovalutor.

Dogecoin skapades i slutet av 2013 av mjukvaruingenjörerna Billy Markus och Jackson Palmer. De ville skapa en rolig, vänlig kryptovaluta som alla kunde använda, oavsett ålder eller erfarenhetsnivå. Sedan dess har Dogecoin blivit en internationell sensation och accepteras nu som betalning hos många företag runt om i världen.

Ja, du kan köpa Dogecoin på Nordnet.